Hotell,  Lokaltidningen,  Reseinspiration

Njut in hösten från poolside eller seaside!

Hösten knackar på, men vi vill ha kvar semesterkänslan lite till. Kanske njuta av vedeldad bastu, sjödopp och en vällagad gourmetmiddag eller slappa med en cocktail på en relaxbädd vid en uppvärmd pool på 100 meters höjd? Här är ett par tips för en garanterat skön höstweekend du också kan läsa om i veckans artikel i Lokaltidningarna!

Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog vid Hjälmaren

Ett par mil utanför Örebro ligger det trivsamma Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog i vackra, rofyllda omgivningar vid Hjälmarens södra strand.

Här tillagas maten med stor omsorg, ofta på närproducerade råvaror och efter säsong. Hjälmargös är ett stående inslag på menyn: Närmare fem ton levereras av lokala fiskare om året. Det mesta av fisken tas  omsorgsfullt till vara av köket som sedan komponerar olika delikata rätter serverade av den kompetenta personalen.

De smakfullt inredda gästrummen ligger utspridda i olika byggnader.

Gästgiveriet har förutom ett 20-talrum även en skön relaxavdelning med pool, bubbelpool, bastu och ett välutrustat gym. I gästgiveriets huvudbyggnad håller Verandan öppet året om där man kan avnjuta deras avsmakningsmenyer. På den läckra frukostbuffén väntar knaprig granola, lokala ostar, hembakat bröd och nygräddade våfflor.

Hjälmargösen kommer till sin rätt både som halstrad filé i huvudrätten….
och här friterade göskinder med jalapeno som läckra aptitretare.
Man kan också gå en promenad genom skogsslingan runt hörnet eller spela en match på padelbanan på området. Eller varför inte också låta sig värmas upp i den vedeldade bastun innan ett dopp i Hjälmaren från sjöbryggan?
Jag njöt verkligen av den härliga gösmiddagen på Katrinelunds Sjökrog som var tillagad med stor omsorg och trevlig service.

Pachanga Pool Club – Göteborg


Är man ute efter mer urbana vibbar checkar man in på Jacy’z Hotel; kanske det mest hajpade av Göteborgs nyöppnade hotell och deras Miami-inspirerade Pachanga Pool Club.

Uppe på 26:e våningen möts man av en glamourös miljö med en inredning av pastellfärgade mönster, guld och mjuka mattor.
Pachanga Pool Club har också ett par uppvärmda pooler, ång- och torrbastu väntar och möjlighet att boka olika SPA-behandlingar.
Här njöt vi av läcker nachos med ärt- och avokadoröra och cocktails direkt vid bädden till skön musik i högtalarna och fantastisk utsikt över stadens skyline
Iklädda fluffiga badrockar, tofflor och ett glas bubbel vid relaxbädden..
njöt vi framför den vedeldade brasan.
Jacy’z Hotel satsar hårt på att bli ett njut- och nöjespalats. I höst lanseras middagshower med livemusik och magi, DJ-spelningar och konserter i den egna konsertsalen Big Stage liksom livepodd-sändningar med brunch. Hotellet rymmer ett flertal barer och restauranger som Gogogaga Skybar med ett asiatiskt social dining koncept. Hit vill man ju gärna återvända!