Hotell,  Lokaltidningen,  Reseinspiration

Lyxsviter, privat butler och atollöar för lyxlirarna

Hur semestrar celebriteter och andra välbeställda när money is not an issue? I min senaste artikel i Lokaltidningen kollade jag in några lyxiga reseupplevelser de spenderar dem på. Du kan läsa den här.

Jag har själv haft förmånen att få en glimt av några av dessa genom åren. Jag har besökt, inspekterat och även bott på några otroligt lyxiga hotell, kryssat med fantastiska fartyg som Silversea med egen butler :

Min söta butler EK skämde bort mig med allt från uppackning till skumbad med skumpa på min kryssning med Silversea i Asien

och rest i de skönaste flygsäten i Business Class ombord på flera flygbolag. Dock inte betalt ur min egen plånbok – vilket jag aldrig skulle haft möjlighet till – men tack vare mina jobb i resebranschen har jag ibland fick förmånen att testa på “produkter” och service i syfte att kunna förmedla till kunder. Fantastiska upplevelser jag är så tacksam att fått vara med om!

Men jag har också haft turen att ha goda vänner som jobbar på några av dem. För några år sedan besökte jag min väninna Sandie i samband med en jobbresa till Maldiverna, då hon bjöd mig till sitt hotell där hon då jobbade som SPA-chef, Four Seasons Landaa Giravaruu i Maldiverna ett par dagar.

Som ofta når man resorten med en kort tur med sjöflygplan (jodå, vilket jag allt betala själv för ett par tusenlappar, en förutsättning för att ens komma dit)

48 hrs lyxliv på Maldiverna

Det är en fantastisk resort där 103 enorma (några av Maldivernas största), ultra-privata och utsökt inredda villor, ligger perfekt placerade längs den orörda stranden eller står på pålar i den kristallklara lagunen. Servicen var på topp som man kunde förvänta sig från alla personal som har örnkoll på alla gästers önskemål och lär sig snabbt att tilltala en med ens namn. Four Seasons är kända för att måna om sina gästers diskretion och preferenser.

Varje villa kommer med lyxiga badrum, både inomhus- och utomhus dusch och några med stor terrass med privat infinitypool. Jag blev inhyst i en Water Villa på sisådär 150 kvadrat, vackert och bekvämt inredd (pris ca 30 000 SEK per natt) :

Villan hade ett stort trädäck med en del nät med kuddar där man kunde sola och spana på fiskarna nedanför..

Room with a view!
.. där det t o m vid toaletten var utsikt nedåt så man kunde spana på alla korallfiskar!

Maldviernas osannolikt turkosa vatten kan man aldrig titta sig mätt på!
Den snygga välkomstloungen..

Poolområdet
Hotellet har dessutom ett eget Marine Discovery Center där man arbetar med återuppbyggnad av Maldivernas korallrev och vårdar skadade sköldpaddor.
Sköldpaddorna får vård på centret tills dess de är friska och redo för att släppas tillbaka i havet
 Hotellet har flera restauranger som den med internationell buffé i Café Landaa,
och italienska Michelin-specialiteter i Blu Beach Club med läcker dessert som avslut
Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru har ett fint SPA-center. Här väntar Ayurvedaläkaren på min entré!
Barfotalyx var ordet!
Livet på en pinne
Så här kan de med fet plånbok semestra och när man får leka lyxlirare i 48 hr!