Hotell,  Lokaltidningen,  Reseinspiration

Leva la dolce vita – i Stockholm!

Är längtan till Italien stark men plånboken för tunn för en resa till Rom eller Sicilien? Lugn, även i vår egen huvudstad kan man uppleva genuin italiensk design, kultur och inte minst smaker. I veckans artikel i Lokaltidningen tipsar jag hur man njuter av la dolce vita i vår egen huvudstad!

Jag checkade in på det unika urbana vinhotellet, The Winery Hotel. Här möts man av stora, silverglänsande tankar som skymtas genom glasväggarna i hotellobbyn och personalens namnskyltar bär alla titeln “winemaker”. Här på plats tillverkas nämligen viner på druvor från den egna vingården i Toscana; något som den svenska ägarfamiljen Ruhne vill visa upp hantverket bakom. Runt femton ton druvor transporteras till The Winery Hotel i Solna varje år från Italien, där de sen pressas, bearbetas och lagras i tunnor som sedan förtärs på hotellet och säljs vidare via Systembolaget.

Givetvis kan man även fylla magen med läckra Italienska rätter och delikatesser i någon av hotellets restauranger, Terreno Kitchen som serverar lunch och middag och Gallo Nero som är en italiensk trattoria. På taket finns en uppvärmd pool kantad av slingrande vinrankor och under sommarhalvåret även en populär vinbar.

The Winery Hotel kretsar det mesta på hotellet kring vinprovningar, vinmiddagar och vinkurser. Husets egna vin Winery Red var knappast svårdrucket!
Här på The Winery Hotel i Solna tillverkas viner på druvor från den egna vingården i Toscana; något som den svenska ägarfamiljen Ruhne vill visa upp hantverket bakom.
På The Winery Hotel bär alla i personalen titeln “winemaker”. Här testar Björn, husets egen maestro-vinmakare på ett av vinerna.
En suveränt god friterad blomkål med krämigt mathavre till lunch!
Husets eget vin– både ett hyggligt rött och en krispig rosé – fanns givetvis på rummet.
Mitt rymliga och ombonade hotellrum i snygg industridesign var en skön avrundning på min italienska helg!
Millesgårdens utställning av venetiansk glas kan man just nu se  Ai Weiwei ikoniska ljuskrona “Black Chandelier”
Bästa espresson har fortfarande klassiska Sosta Bar på Sveavägen. Numera har denna espressobar utökats med liten prydlig restaurang och aperitivobar.
Drömmen är att en gång få sitta bakom ratten på en Lamborghini. Jodå, de tär möjligt om än för 15 minuter med Dreamcarexperience.
Foto: Dylan Pirozek for Unsplash
Eatly på Biblioteksgatan är ett riktigt italienskt matpalats fyllt med barer, restauranger, en saluhall och ett stort utbud av italienska delikatesser. Här kan du även lära dig av proffsen att laga italiensk mat!