Lokaltidningen,  Reseinspiration,  Resor på riktigt!

Glitter, glamour och lite galet i London

London har en särskild plats i mitt hjärta. Efter otaliga jobb- och nöjesresor dit genom åren tröttnar jag aldrig på den storstadsmetropolen, här finns alltid något nytt att spana in på alla fronter! Vid min senaste snabbvisit för någon månad sedan, och första gången efter Brexit, var det för att känna på pulsen lite inför kröningen av kung Charles III. I min senaste artikel ger jag fler tips på upplevelser i London med lite kungligt tema, läs den här !

Jag hann få en guidad tur av den nya modeutställningen “Crown to Couture på Kensington Palace som tog en med på en spännande resa genom tid och rum med 200 festkläder och föremål från olika tidsepoker; från den georgianska erans kungligheter, hov och kändisar till vår tids MetGala röda-mattan- spektakel. Absolut sevärd om man är minsta intresserad av mode, glamour och kungligheter!

Här bjöds man på kreationer som burits av engelska kungligheter som Beyonce, Billy Porter, Katy Perry, Audrey Hepburn med flera – lika fantastiskt galna som svårburna oavsett tidsperiod.

Kensington Palace har varit bostad åt drottning Victoria av Storbritannien som ståtar på statyn framför slottet, men även prinsessan Diana och än idag till medlemmar i den kungliga familjen som The Duke and Duchess of Cambridge (Prins William & Kate i mer vardagligt tal). Vill man kika närmare på drottning Victorias tiara och andra smycken finns även de på slottet liksom andra historiska föremål.

Som besökare kan man se delar av palatset och dess vackra trädgårdar.

Kensington Palace var kungafamiljen residens innan Buckingham Palace blev byggt, men flera medlemmar i kungafamiljen bor och har fortfarande sina kontor här.

Festkläder så som de kunde se ut på 1700-talet

De vackra slottssalongerna på Kensington Palace är halva upplevelsen på utställningen!

Delar av palatset eleganta interiör får man på köpet när man besöker utställningen

Denna drömkreation kunde vara från 1700-talet men är ur den italienska designern Giambattista Vallis 2021 vårkollektion
Beyonces berömda solgudinnan-klänning från Grammy-galan 2017

Den mest extrema, och dito obekväma, utstyrlseln i utställningen var Katy Perrys “Chandelier”-skapelse från Moschino som hon bar på MetGalan 2019. Hon fick nog inte sitta ner på den middagen…

Klassisk Afternoon tea på kunglig mark – det enda stället i London i sitt slag – serveras på Kensington Palace Pavilion. I samband med utställningen servera de en Couture-variant med extra tilltugg!

Entrén till utställningen Crown to Couture kostar 25 Pund, måndagar och tisdagar erbjuds en guidad tur av utställningen. Den pågår fram till den 26 oktober. Läs mer: hrp.org.uk